Sauvignon Blanc este o varietate de vin produs dintr-un soi de struguri cu pielița verde care își are originea în regiunea Bordeaux, în Franța. Experții îl descriu ca fiind un vin sec, acid, proaspăt, cu arome verzui, însă în funcție de climat variază de la note tropicale, către arome mai discret fructate, deseori citrice, piersică sau soc.
Issa // Sauvignon Blanc
Avincis // Sauvignon Blanc
Liliac // Sauvignon Blanc
Fiindcă este un vin pe durata producției căruia se păstrează pentru un timp contactul boabelor de struguri cu pielița, Rose-ul este un vin deosebit, proaspăt, ușor și aromat. Se servește rece și se recomandă în general să fie consumat imediat după deschiderea sticlei, nefiind un vin care să se învechească.
Tenuta Sant’Antonio // Scaia Rosato
Gîrboiu // Epicentrum, Rosé
Davino //Făurar, Rosé de Ceptura
Coteaux d’Aix-en-Provence // Benji, Rosé
Lillet este un aperitiv ce conține în proporție de 85% vin din regiunea Bordeaux și 15% lichior macerat, de obicei pe bază de citrice din Spania sau Maroc, păstrate în recipiente de stejar. Se poate servi și ca long drink, băutură ce poartă denumirea Lillet Vive, împreună cu apă tonică, pe gheață cu o felie de portocală și este o băutură revigorantă de primăvară.
Prosecco este un vin spumant ideal pentru sezonul cald. Bulele gâdilă papilele gustative și dau o senzație de prospețime care devine mai pronunțată pe măsură ce ajungi să percepi aromele clare și fructate. Se servește rece și merge perfect cu un strop de lavandă.
Prosecco Nani Rizzi // Valdobbiadene D.O.C.G.
Prosecco Ca’ di Rajo // D.O.C. Treviso Extra Dry
Prosecco Bottega // D.O.C. Extra Dry
Prosecco Bio de la Fidora // D.O.C. Extra Dry