Cabernet Sauvignon
Vin cu tenta de opulenta, cu o astringenta ferma, obtinut prin fermentare controlata, innobilat cu drojdii selectionate, invechit in cisterne de inox si maturat in bariculi de stejar.
Conditiile pedoclimatice ale Domeniului au facut posibile acumularile in strugurii din care, cu cea mai ingrijita tehnologie moderna, a fost obtinut acest vin, extrem de apreciat si chiar premiat, cu toate ca provine dintr-o podgorie care a excelat de-a lungul timpului doar in vinuri albe.
Culoarea rosie-sangerie, cristalina, cu un buchet de arome, ce se completeaza si epateaza reciproc, cu trimiteri la afise, lemn dulce si masile verzi si un postgust delicat cu note de ghimbir si stejar.
Isi etaleaza adevarata valoare cand este servit alaturi de carne rosie – fripturi sau gratar – in sange, cu sosuri grase. Se serveste la 16-18 grade.
Medalie de aur – Bachus 2014
Alcoolemie 12,7% // Continut de zahar 1,5%
Muscat Ottonel
Vin aromat, usor de recunoscut prin aroma-buchet care il diferentiaza de toate vinurile albe, obtinute din must ravac.
Culoare stralucitoare, cu reflexe verzui si arome discrete, florale, gustul usor citric si prietenos. Sublim, desfata si comunica cu rafinament parfumul floral caracteristic simbiozei dintre podgorie si soi.
Este un aperitiv elegant si incanta in asociere cu branzeturi rafinate, paste cu sos alb, fructe de mare. Se serveste bine racit la 7-9 grade.
Medalie de aur – Bachus 2013
Alcoolemie 12,5% // Continut de zahar 1,9%
Riesling Italian
Vin sobru cu o aroma de fermentare foarte placuta, in acelasi timp corpolent, cu o aciditate foarte buna, mineralitate si aroma instantanee de piatra si postgust lung cu note de mere verzi si alge de mare.
Recomandam asocierea cu preparate din fructe de mare, peste gras si carne de pasare. Se serveste la 8-10 grade.
Medalie de aur – Strugurele de Aur 2014, Alba-Iulia
Alcoolemie 13% // Continut de zahar 1,4%
Riesling Italian si Feteasca Regala
Vin armonios si bine constituit, cu un bun echilibru intre o aciditate mai ridicata si o fructuozitate specifica, cu un gust bine conturat si aroma discreta de para si pene galben si un postgust lung, amarui, cu note de capere, mere verzi si alge de mare.
Recomandam asocierea cu gustari, preparate din fructe de mare, peste gras si carne de pasare. Se serveste la 8-10 grade.
Alcoolemie 12,5% // Continut de zahar 1,6%
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.